vrijdag 4 december 2009, 10:00

28. Botox

Gingen de jaren negentig toch vooral over borstvergrotingen -met als ultiem boegbeeld Pamela Anderson- in de jaren nul kon je met goed fatsoen alles aan jezelf laten verbouwen. Van simpel (collageen in je lippen spuiten), tot drastisch (je vagina weg-airbrushen; zie ook: Haarhaat 37), voor vrouwen (butt-implants en een nieuwe neus) of mannen (haartransplantaties en nepkuiten).

Vroeger kon je nog wel eens je vriendin opgeven voor een verfrissende makeover in een gezellig vrouwenblad: heur haar werd vlot geknipt en iemand smeerde een fatsoenlijke foundation en een leuke eyeliner op haar gezicht. Die tijden zijn voorbij. In de jaren nul werd ze in programma’s als Extreme Makeover of The Swan getracteerd op een kontlift, liposuctie, en (heel traditioneel) een facelift, waarbij ook nog haar tanden uit haar mond werden gesloopt en weer terug werden gezet. De kans bestond dat je haar na afloop nog herkende. Maar zij jou misschien niet meer, want ze kreeg er vaak ook nog psychologische ondersteuning bij.

Maar semi-recreatieve cosmetische chirurgie viel in het niet bij de vernietigende invloed van de jaren nul-craze genaamd Botox. Je spuit gewoon wat enorm giftig botulinezuur in jezelf (ook leverbaar als biologisch wapen), waardoor je huid wordt verlamd en zich straktrekt. Presto! Minder rimpels zonder messen. Over vier maanden terugkomen voor een nieuw shot. Handig!

Menig Hollywood-ster zweert erbij. Jammer alleen voor filmliefhebbers dat het gebrek aan gezichtsexpressie fnuikend is voor de acteursmimiek. Het eventuele acteertalent van Nicole Kidman is in de zips definitief onzichtbaar geworden. Ook Angelina Jolie is lekker bezig, als we de roddelsites mogen geloven, en Megan Fox -23 pas- schijnt ook een spuiter.

Ook respectabele actrices uit indie-films zijn om. Virginia Madsen bijvoorbeeld, die spokeswoman is voor Keep the Wisdom, een organisatie die zich richt op verantwoord botoxen. U leest het goed: Verjong, maar spuit met mate. Verder komen voor de hand liggende en onverwachte sterren soms spontaan uit de kast. Op internet gonst het van speculaties en geruchten, vaak met leuke voor en na plaatjes. Voor de liefhebbers is er de handige site Botoxcelebrities.com.

Hier te lande werd de rage geïntroduceerd door onze eigen botox queen Connie Breukhoven en haar Clinic for Injectables in Den Haag. Zo’n Botox behandeling is overigens nog best wel prijzig. Gelukkig dus dat er Botox party’s zijn, waar je terecht kan voor een fikse groepskorting.

Jaren negentig equivalent: Haar verven, facelift, boob job

Ook gesignaleerd: Beperkt Houdbaar, Photoshop

Lezersvraag: Rimpels of poppenkop?

Deel via Twitter of Facebook

4 reacties

4 december 2009

En gelukkig dat steeds meer mensen voor een botox-behandeling naar Thailand reizen. De prijs is er veel lager, en wat kan jou het schelen dat de kwaliteit van de medische zorg in veel klinieken te wensen laat? Ik heb in Thailand niet een maar vele vrouwen gezien wier behandeling mis was gegaan. En dat waren alleen nog de zichtbare misvormde lichaamsdelen. Maar ik hoefde niet meer overtuigd te worden, ik ging toch al voor rimpels.


4 december 2009
Adrianus

Check dit, geen photoshop nodig: http://www.portraitprofessional.com/

Maar als je mij kent… dan weet je het antwoord al ;)

Ik ben een lelijk dik harig monster. En ik vind mezelf damn cool.


4 december 2009
Flobak

Dikke harige monsters zijn ubercool en tijdloos. Cool programma, goedkoop ook. iig goedkoper dan Botox. Ik zelf zie naalden en messen niet zitten. Ogen laseren, daar heb ik wel fantasieen over.


29 december 2009
Vanessa

ik ga wellicht ooit als ik 70 ben een ooglidcorrectie doen, als ik mn lenzen niet meer in mn ogen gepropt krijg (want lazeren durf ik niet en ik haaat brilllen).